just some quick tips :)

Lipsa timpului face ca eu să nu pot sta pe aici atât cât mi-aș dori, dar totuși încerc să mă revanșez pentru săptămânile de absență. Așadar, am găsit cu ajutorul Facebook-ului un articol din revista online Pe Tocuri care vorbește despre cele mai frecvente greșeli în machiaj. Articolul este scris de make-up artist Oana Zamfir și se poate găsi aici. Ca să nu vă tot plimbați de pe un site pe altul, voi da un paste articolului.



Este suficient sa mergi o data-de doua ori cu metroul [sau pentru cei ce nu au metrou, cu autobuzul/ trolebus - nota aqua_shell] sau sa iesi la o plimbare prin parc. Iti trebuie doar spirit de observatie, simt critic si ceva cunostinte in domeniu ca sa vezi cat de multe femei reusesc prin machiaj sa se urateasca, in loc sa isi scoata in evidenta atuurile chipului.
Nu ma refer aici la lucruri complicate. Make-up-ul in sine nu este o chestie complicata, ci doar o chestiune ce tine de dozarea corecta a culorilor si texturilor in functie de anumite contexte. Iata deci, ce greseli facem noi, femeile, cel mai des cand vine vorba de arta machiajului.
1.     Alegerea gresita a nuantei fondului de ten. Ceea ce multe femei nu stiu este ca aceasta nu trebuie sa se potriveasca nuantei tenului. Cea mai corecta metoda de a alege nuanta potrivita este ceea ce specialistii numesc "testul cu linii": alegeti 3 nuante de fond de ten care vi se par cele mai apropiate de nuanta pielii voastre si aplicati cate o linie din fiecare pe mandibula inspre gat. Nuanta care se confunda cu PIELEA GATULUI este cea potrivita pentru voi.

2.     Neatentia in intinderea fondului de ten. Estomparea este "mama machiajului". Fie ca este vorba de farduri sau fond de ten. Orice textura care nu este bine intinsa si estompata da un aspect neingrijit si va starni cu siguranta zambete ironice in jurul vostru. Nu uitati ca mai ales in machiajul de zi FONDUL DE TEN trebuie sa fie INVIZIBIL, deci trebuie sa fie exact nuanta pielii voastre si trebuie sa fie perfect intins.
3.     Folosirea fardurilor pigmentate in machiajul de zi. Machiajul de zi trebuie sa va infrumuseteze chipul intr-un mod cat se poate de natural. Cine va vede trebuie sa se minuneze si sa va intrebe "ce va faceti"de aratati atat de bine. Asadar, sunt interzise prin excelenta fardurile in culori puternice care dau un aspect incarcat si vulgar la lumina naturala. Mai ales femeile care sunt "fericitele posesoare" ale unor perechi de cearcane trebuie sa fuga de nuantele de mov, violaceu, gri inchis sau albastru.
4.     Aplicarea dermatografului sau fardului pe pleoapa inferioara in machiajul de zi. Interzis! Acest lucru creeaza umbre si accentueaza cearcanele, acolo unde exista. In plus, se duce pe apa sambetei aspectul de machiaj natural care se impune pe timpul zilei.
5.     Folosirea aceluiasi ruj indiferent de momentul zilei, intensitatea machiajului ochilor sau anotimp. Rujul trebuie ales si schimbat din considerente cromatice si tinand cont de textura de care avem nevoie la un anumit moment. De exemplu, daca sunteti impatimita rujului rosu, trebuie sa stiti ca acesta poate fi purtat ziua doar daca machiajul ochilor este aproape inexistent, iar seara, numai daca machiem ochii in culori neutre si atentie, nu foarte strident. Prea mult fard negru sau dermatograf dau un aspect mai mult decat vulgar in combinatie cu un ruj rosu aprins. Vara, renuntati la rosu sangeriu pentru unul  corai.

6.     Folosirea unui contur de buze de o alta nuanta decat cea a rujului. Conturul trebuie sa fie o idée mai inchis decat rujul, niciodata mai deschis. Atentie insa, trebuie sa fie din aceeasi poveste cu rujul. Prin urmare, daca folositi un roz fucsia pe buze, nu alegeti un contur mov inchis. O sa aratati cel putin grotesc. Conturul trebuie sa fie, intr-un astfel de caz, tot o nuanta de roz, dar usor mai inchisa.
7.     Folosirea pudrei in cantitati excesive si/sau pentru colorarea fetei. Pudra are 4 roluri mari si late: sa dea epidermei un aspect mat, sa fixeze fondul de ten, sa absoarba grasimile si sa dea pielii un aspect natural. Ea mai are si rolul de a da luminozitate tenului, dar in nici un caz sa ii dea  culoare. Ea se aplica, in orice caz, intr-un strat foarte subtire. Aveti incredere, nu aveti nevoie de mai mult.
8.     Aplicarea mascarei pe genele inferioare. Este o greseala pe care o multime de femei o fac. Rimelarea genelor inferioare, chiar si la machiajul de seara creeaza umbre inestetice si  accentueaza cearcanele. In plus, da un aspect vulgar machiajului. Daca nu ma credeti, faceti-va o poza machiata astfel si analizati-va cu atentie. Aveti voie sa aplicati putina mascara, daca se poate ceva mai uscata, numai cat sa periati genele si sa indepartati excesul de fard de pe ele.
9.     Conturarea sprancenelor cu un creion sau fard de sprancene neadecvat. Brunetele trebuie sa aleaga un creion sau fard cu doua tonuri mai deschis decat nuanta parului, intrucat unul la fel de inchis inaspreste trasaturile. In cazul blondelor, ele trebuie sa aleaga unul cu doua-trei tonuri mai inchis decat parul lor. Roscatele in schimb trebuie sa aleaga un creion sau fard de sprancene de nuanta saten inchis. De retinut ca fardul de sprancene are intotdeauna un aspect mai natural decat creionul.
10.  Rectificarea defectelor fetei in machiajul de zi. Singurele rectificari pe care avem voie sa le realizam la machiajul de zi sunt CEARCANELE si, acolo unde este nevoie, conturarea usoara a sprancenelor. Daca ne apucam sa cream umbre folosind doua nuante de fond de ten, corector sau pudra, pentru a ascunde unele "defecte" de forma a fetei, nu vom face altceva decat sa le scoatem si mai mult in evident. Nu uitati, la lumina naturala, totul este VIZIBIL!

Daca vi se pare complicat, mai cititi o data. Nimic nu e complicat daca intelegi. Nu uitati ca make-up-ul mai tine si de personalitate si trebuie sa fie mereu in concordanta cu coafura si vestimentatia. Sfaturile de mai sus nu vor da insa niciodata gres, indiferent cine sunteti . Sunt reguli de bun simt pentru un aspect mereu ingrijit si la moda.

Just in case you didn't notice, i added a poll asking whether i should write in English or not. I have noticed that my blog has some non-romanian viewers and thus I think maybe it's time to become bilingual. What do you think? 

until next time, 
Aqua_shell

CONVERSATION

6 comentarii:

  1. Good tips!
    Eu am niste cearcane imense mereu...

    RăspundețiȘtergere
  2. interesante lucruri!
    mersi pentru articol.

    RăspundețiȘtergere
  3. Parerea mea este ca machiajul tine de stilul, preferintele si indrazneala fiecarea dintre noi. Nu sunt de acord ca trebuie sa ne incadram in niste norme precum "machiaj cat mai natural ziua pentru ca asta spun regulile". Daca am chef sa port un fard galben-lamaie pe toata pleoapa, impreuna cu eyeliner negru si ruj albastru, sincer, nu ma va opri nimeni. Asta referitor la punctul 3.
    Nu sunt de acord nici cu punctul 4, nu este interzis, nu imi poate interzice nimeni asa ceva. La fel, punctul 8: folosesc intotdeauna mascara pe genele inferioare si nu accentueaza cearcanele. O fac pentru ca imi "deschide" ochii, ma ajuta sa-i fac sa para mai mari, iar eu, avand ochii mici, am nevoie de acest truc.

    RăspundețiȘtergere
  4. DeliasBeautyBlog22 ianuarie 2011, 16:43

    Ft interesant articolul,desi nu sunt de acord cu unele puncte.Eu am un ruj pe care imi place sa il folosesc mai tot timpul.E natural,cu o nuanta mai inchis decat buzele mele si cred ca il pot folosi atat ziua (ptr ca arata perfect natural) cat si seara(cand imi accentuez mai mult ochii si atunci optez ptr buze mai "normale").La fel..nu stiu de ce ar trebui sa-l schimb in functie de anotimp.
    :D

    RăspundețiȘtergere
  5. @Anca Buzea intr-adevar machiajul tine de personalitate si nu este obligatoriu ca toata lumea sa se conformeze "regulilor". Asta e doar pentru cei conformisti :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @SWEET CRAZY LOLLIPOP nici eu nu cred ca ar trebui schimbat in functie de sezon :)) dupa parerea mea, trebuie schimbat in functie de machiajul pe care il porti atunci, si in functie de preferinte. Dar hai sa nu le privim ca niste reguli, mai mult ca niste sfaturi care pot fi luate sau nu in seama :D

    RăspundețiȘtergere

Back
to top