Review: Joviale foundation by Ivatherm

Dermatocosmeticele sunt de cele mai multe ori o opțiune mai bună decât produsele de mass-consumption (consum în masă) pentru că acestea nu conțin ingredientele dăunătoare precum parabeni sau parfum, pe care le conțin unele cosmetice din comerț. Acestea ajută tenul să devină/să se mențină sănătos, aducând un aport de ingrediente benefice pielii.
Fondul de ten Joviale de la Ivatherm face parte din categoria dermatocosmeticelor, iar părerea mea despre acesta o puteți citi mai jos.

Dermatocosmetics are most of the times a better option than mass consumption products because they lack the harmful ingredients such as parabens or fragrances, which some cosmetics from the commerce may contain. The ingredients found in dermatocosmetics help the skin be healthier, containing helpful ingredients for your skin.
The Joviale foundation by Ivatherm is a dermatocosmetic product, and my opinion on it can be read below.


Descrierea oficială: / Official description:


Părerea mea: / My opinion:
+ Ambalaj practic, sticlă transparentă prin care se poate observa cantitatea de produs rămasă și pompiță pentru dozarea optimă a produsului.
+ Are o consistență cremoasă, ceea ce îl face ușor de întins cu orice pensulă, burețel sau degete.
- Se găsesc doar 4 nuanțe, ceea ce pentru mine constituie un minus. Eu sunt foarte albă la piele, de aceea mie întotdeauna mi se va potrivi cea mai deschisă nuanță. Totuși câteodată mai merge și nuanța 2. Aici nu. Nuanța 2 e cu câteva nuanțe mai închisă.
-/+ Pentru mine e un plus, dar pentru alții poate fi un minus faptul că acoperirea acestui fond de ten nu este una mare. Tenul se uniformizează perfect, arată natural, dar nu cred că ar acoperi probleme mai grave ale tenului.
+Cum ziceam mai sus, arată foarte natural! Odată când am purtat acest fond de ten mi s-a zis în urma unei discuții că mie nu-mi trebuie fond de ten la cum arată tenul meu „acuma”(atunci).
+ Rezistă pe tenul meu uscat toată ziua. Totuși pe ten mixt sau gras nu cred că se va comporta la fel.

Per total, consider că fondul de ten Joviale este unul perfect pentru tenul uscat și sensibil ca al meu sau chiar pentru cel normal, însă nu cred că este cea mai fericită alegere pentru tenul gras sau mixt.Prețul acestui produs este de aproximativ 70 lei.

+ Practical packaging, the transparent bottle is useful to see the amount of product left and the pump is optimal for dosing the product. 
+It has a creamy consistency, which makes it easy to spread on the face with any brush, sponge or finger.
- You can only find it in 4 shades, which for me is a minus. I have a very pale skin, so I can always find my shade in the lightest shade. Still I can sometimes get away with wearing the second lightest shade. Not this time. Shade nr. 2 is a few shades darker than nr. 1.
-/+ It has low to medium coverage. For me that is a plus, for others it might be a minus. The skin evens out and the foundation looks natural on the skin, however I do not think it would cover major skin problems. 
+ As I was saying above, it looks incredibly natural on my face! I was talking to a friend about foundations once, and she said that I didn't need foundation, judging by the way my face was looking then (when I was actually wearing this one)
+ It has great staying power on my skin. It stays in place all day. However, on a oily or combination skin I don't think it will last that long. 


Overall, I think the Joviale foundation is the perfect foundation for a dry and sensitive skin, like mine, or even on a normal skin type, but I don't think that it is suitable for oily or combination skin. The price of this product is about 70 lei (~$16).



INGREDIENTS:


until next time, yours,


**Acest produs mi-a fost oferit spre testare din partea Ivatherm. Totuși, părerea mea este complet imparțială. 
**This product was offered to me by Ivatherm for testing purposes. However my opinion on this product is completly unbiased.



CONVERSATION

10 comentarii:

  1. AlexandraRotaru27 aprilie 2012 la 10:57

    :( stiu cum e treaba cu fondurile de ten cu un numar mic de nuante, am renuntat la ele din cauza asta.. la mine e de doua ori mai complicat pentru ca am pistrui pe toata fata si complica foarte mult alegerea culorii potrivite.. pana acum nu am gasit nici un fond de ten "dermatocosmetic" sa mi se potriveasca.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca ti se potriveste acest fond de ten din descriere pare ideal.
    As dori insa sa subliniez faptul ca nu ai dreptate in totalitate la fraza "Dermatocosmeticele sunt întotdeauna o opțiune mai bună decât produsele
    de mass-consumption (consum în masă) pentru că acestea nu conțin
    ingredientele dăunătoare precum parabeni, parfum sau alcool, pe care le
    conțin unele cosmetice din comerț". Chiar Joviale are alcool undeva pe la jumatatea listei (mult inaintea vitaminei E), majoritatea produselor Vichy au alcoolul pe locul 2-3, La Roche Possay la fel. Chiar ieri am fost la farmacie sa caut o crema de protectie solara si majoritatea au fost dezamagitoare din punctul asta de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  3. Te inteleg :( din fericire, eu nu am pistrui si nici probleme mari pe fata si mi-e mult mai usor sa aleg un fond de ten.

    RăspundețiȘtergere
  4. Iti multumesc pentru completare. Intradevar, m-am exprimat gresit si am corectat :) 

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa stii ca am auzit destui dermatologi care nu sunt de acord cu acest termen de "dermatocosmetice" si cred ca e doar un artificiu de marketing.
    Cat despre fdt Joviale, ai dreptate, nu e potrivit deloc pentru tenul mixt/gras pentru ca e foarte foarte greoi si incarca prea mult fata. Mie personal nu mi se pare un fond de ten bun. E ok, dar nu bun.

    RăspundețiȘtergere
  6. Buna!!!! Si mie imi place pentru ca nu acopera foarte mult. Mi se pare perfect pentru vara si nu imi lasa fata uleioasa in nici un fel, ba chiar o face sa fie "satinata". Chiar aveam probleme anii trecuti cu fondul de ten pentru ca vara transpir si curge asa aiurea, dar astazi ca a fost destul de cald afara, am vazut ca nu se comporta urat pe fata mea. <3 :* Multumesc inca o data!

    RăspundețiȘtergere
  7. Serios? Mie totusi mi se pare ca ingredientele de pe ele sunt un pic mai selectionat decat pe cele "normale" ca sa zic asa.. altfel nu se explica diferenta de pret. Cat despre Joviale, pentru mine merge :D nu e holly grail, dar nu am avut reactii la el, ceea ce e bine :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma bucur ca iti place :*

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce nuanta ai? Eu mi-am ales nuanta 02 si sper sa nu fie prea inchisa. 

    RăspundețiȘtergere
  10. Eu am nuanța 01 pentru că sunt brânză telemea când vine vorba de culoarea pielii :)) înainte să îl aleg, am umblat prin farmacii să îl testez. 02 e cu foarte puțin mai închis decât 01. Diferențe mai mari de nuanță se văd la 03 și 04. :D

    RăspundețiȘtergere

Back
to top