Tutorial: Concealing dark circles

Sper să aveți milă de mine având în vedere că e prima data EVER când fac un tutorial. Astea fiind spuse, la ultima postare de tip favourites, câteva v-ați arătat interesate de cum folosesc eu conceal kit-ul de la Oriflame pentru a-mi ascunde cearcănele și pentru a diminua adânciturile de sub ochi. Bineînțeles că nu este necesar să folosiți exact același kit pe care îl am eu. O alternativă ar fi kit-ul de la Essence, care are roz în loc de galben și se poate folosi la fel de bine :)

I hope you'll have mercy on me since this is my first EVER tutorial. That being said, on my last favourites post, a few of my readers showed interes in how I use my conceal kit from Oriflame to cover up my dark circles and the dents from around my eye. Needless to say you don't need to use the exact same kit to do this, it's all in the application. An alternative kit would be the trio concealer from Essence, which has pink instead of yellow but can work just as well. 

 "Ingredientele" necesare sunt kit-ul corector, o pensulă de concealer și-un ochi golaș cu cearcăne și adâncituri.
The necessary "ingredients" are the corrective kit, a concealer brush and a naker eye filled with dark circles and dents.

















Step 1. 
Hidratați zona cu o cremă pentru conturul ochilor. Eu folosesc Ivatherm Anticearcăn și antirid. Așteptați să intre în piele apoi continuați cu pasul 2.
Moisturize the area with an eye creme. I am using the Ivatherm anti-dark circles and anti-wrinkle eye cream. Wait for it to get in the skin then go to step 2.

Step 2.
Plasez galbenul in coltul interior al ochiului și la colțul extern, lăsând mijlocul gol.
Place the yellow corrector on the inner corner of the eye and on the outer corner, leaving the middle empty.
Step 3.
Plasez bej-ul în adânciturile din jurul ochiului. (Asta depinde de unde aveți voi adâncituri în jurul ochiului)
Place the beige in the dents around the eye. (This depends on where you have dents around the eye)
Step 4.
Cu o pensulă pentru concealer (sau cu un deget dacă nu aveți o asemenea pensulă) estompez corectoarele prin mișcări de tapotare pentru a obține un efect cât mai natural.
Using a concealer brush (or your finger, if you don't have a concealer brush) blend the correctors through tapping motions to obtain a natural effect as much as you can. 
Până aici, oricât de natural ar părea de la distanță, de la apropiere va arăta destul de încărcată zona.
At this point, from a distance it will look natural, but up close it will look a little cakey. 

Step 5.
Trec apoi la aplicarea fondului de ten pe față, folosindu-mă de pensula F80 de la Sigma și evitând deocamdată zona pe care am lucrat. După ce am aplicat fondul de ten, cu produsul rămas pe pensulă tapotez zona ochilor pentru a acoperi corectorul. Trec apoi la executarea machiajului meu de zi cu zi și-am terminat.
I then move on to applying my foundation, using my F80 Sigma brush and avoiding the area I worked on, for now. After applying my foundation, with the product remaining on the brush I tap over the eye area to cover up the corrector.  I then apply my everyday make up and I'm done.

DISCLAIMER:
Eu nu sunt un profesionist în domeniu deci nu pot garanta că metoda prezentată de mine va funcționa pentru toată lumea. Ce am arătat mai sus este ceea ce funcționează pentru mine în momentul de față.
I am not a professional in the field so I cannot guarantee you that this method works for everybody. What I showed you above is what works best for me, at this time. 

Dacă hotărâți să încercați metoda mea de a acoperi cearcănele și adânciturile, vă rog să-mi spuneți dacă funcționează și pe voi sau nu. Aș fi încântată să văd poze cu rezultatele pe pagina mea de Facebook.
If you decide to try this method, please let me know if it works for you as well. I would love to see pictures of the result on my Facebook page.

until next time, yours,

CONVERSATION

23 comentarii:

  1. one word: WOW !

    RăspundețiȘtergere
  2. Este chiar eficienta metoda ta.:) Cred ca o sa imi achizitionez si eu kit-ul. :) :*

    RăspundețiȘtergere
  3. :D :D ma bucur sa aud asta! ^.^

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc :* sa-mi spui daca functioneaza si pe tine :D

    RăspundețiȘtergere
  5. chiar se vede schimbarea,super!

    RăspundețiȘtergere
  6. yay! :) multumesc

    RăspundețiȘtergere
  7. Ana's Beauty Blog21 octombrie 2012, 13:45

    Wow, ce diferenta, se vede de la o posta schimbarea. Sa stii ca si la mine arata cakey de aproape cand am cearcane adanci pe care vreau sa le ascund, deja cred ca este inevitabil.
    Sa mai faci tutoriale, madame, mie-mi plac.
    Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc scumpa! :* o sa mai fac cand o sa am la ce si o sa mi se ceara :D

    RăspundețiȘtergere
  9. Ana's Beauty Blog21 octombrie 2012, 17:02

    O sa-ti mai cer eu sa faci :D

    RăspundețiȘtergere
  10. si eu am kit-ul si nu il folosesc pentru ca ma enerveaza aspectul cakey pe care il da. dar o sa incerc sa fac si eu ca tine, sa dau asa si apoi sa aplic fond de ten.. eu faceam invers:D

    RăspundețiȘtergere
  11. faza e ca asta nu e un concealer, e un corector. Deci din cate stiu eu se pune sub fondul de ten pentru ca defapt el neutralizeaza culoarea pe care incerci sa o ascunti, creandu-ti o baza buna pentru fondul de ten :D Cel putin asta e logica mea :)) incearca si spune-mi daca functioneaza :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma bucur ca ai cedat la presiunile noastre! Arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  13. multumesc :* ma bucur ca iti place

    RăspundețiȘtergere
  14. Foarte tare!
    Eu oricum il folosesc, tot mi se pare ca incarca prea tare, nu e chiar pe placul meu. poate ca totusi n-ar trebui sa-l arunc, sa-i mai dau o sansa :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce ten frumos si curat ai, aproape ca n-ai nevoie de concealer si/sau corector. Te invidiez, sa stii :*

    RăspundețiȘtergere
  16. multumesc :* e intr-o faza buna acum :)) alta data era plin de cojite de la cat de uscat era :(

    RăspundețiȘtergere
  17. l-ai folosit si cum am zis eu? :D poate functioneaza :*

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu, foloseam doar galbenul sub ochi, dar oricat de putin incercam sa pun, tot incarcat se vede. Cred ca mie nu-mi place si pace :)):*

    RăspundețiȘtergere
  19. Am niste cearcane foarte urate pe care le acopar cu fond de ten Joviale. Atata timp cat isi face treaba bine si acopera cearcanele eu sunt multumita. Mai folosesc Concelar in the jar Nyx. Cum ti se pare crema contur de la Ivatherm? Am nevoie de o crema contur pentru ochi cu ingrediente bine formulate si daca mai e si antirid ar fi perfect. Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  20. Din pacate nu ma foarte pricep la chestii bine formulate sau nu. Ce stiu sigur ca nu e bun si am notat in mini-review-ul din link e ca conține și alcool și câțiva parabeni (alcoolul și metylparaben la mijlocul listei de ingrediente, iar restul parabenilor spre sfârșitul listei). Antirid nu am observat sa faca prea multe, dar ma ajuta la hidratarea zonei ochilor si imi lumineaza putin zona. :D

    RăspundețiȘtergere
  21. Am incercat si eu modelul tau cu corectorul cu 3 nuante de la Alverde si sunt destul de multumita. Doar destul pentru ca cearcanele mele sunt albastre...Multumesc de tutorial.

    RăspundețiȘtergere
  22. ma bucur ca te-a ajutat tutorialul :) Daca cearcanele tale sunt mai albastre, incearca sa gasesti un corector mai portocaliu pentru a le neutraliza cat mai bine :) cum ai folosit corectorul alverde? care nuante ma refer.

    RăspundețiȘtergere
  23. am si eu kit-ul de la Oriflame si acest tutorial e bine venit.:D
    pupici!

    RăspundețiȘtergere

Back
to top